Házi készítésű gluténmentes zsemle - Egyszerűen, gyorsan
Elronthatatlan recept
Nincs is jobb a házi kelt tésztánál. Az illata, az íze lenyűgöző és a tudat, hogy a két kezünkkel gyúrtuk, dagasztottuk, több, mint csodás.
Gluténmentes diéta esetén sem kell lemondani erről a különleges élményről, ehhez hoztunk most egy kis segítséget. Méghozzá zsemle recept formájában.
Hozzávalók:
2 bögre Madame Loulou Kenyér – Pizza laktózmentes ***gluténmentes porkeverék*** >>>ITT>>>
1 bögre langyos víz
3 evőkanál burgonyapehely
2 evőkanál zsír
só
Még több gluténmentes recept ITT>>>!
Elkészítés:
Kézi mixer dagaszt spiráljával dagasztjuk a tésztát, közepes fokozatos, 10 percig.
Letakarjuk, langyos helyen kelesztjük 45 percig.
Bezsírozzuk a tenyerünket és így csípünk le egy darabot a tésztából, amiből zsemlét formázunk.
Sütőpapíros tepsire helyezzük.
Kelesztjük langyos helyen 45 percig.
előmelegített sütőben, 180 fokon 45 percig sütjük.
Rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.