2019. már 12.

Házi készítésű gluténmentes zsemle - Egyszerűen, gyorsan

írta: freemix
Házi készítésű gluténmentes zsemle - Egyszerűen, gyorsan

Elronthatatlan recept

Nincs is jobb a házi kelt tésztánál. Az illata, az íze lenyűgöző és a tudat, hogy a két kezünkkel gyúrtuk, dagasztottuk, több, mint csodás.

 

Gluténmentes diéta esetén sem kell lemondani erről a különleges élményről, ehhez hoztunk most egy kis segítséget. Méghozzá zsemle recept formájában.

 

Hozzávalók:

 

2 bögre Madame Loulou Kenyér – Pizza laktózmentes ***gluténmentes porkeverék*** >>>ITT>>>

 

 

1 bögre langyos víz

 

3 evőkanál burgonyapehely

 

2 evőkanál zsír

 

 

Még több gluténmentes recept ITT>>>!

 

 

 

Elkészítés:

 

Kézi mixer dagaszt spiráljával dagasztjuk a tésztát, közepes fokozatos, 10 percig.

 

Letakarjuk, langyos helyen kelesztjük 45 percig.

 

Bezsírozzuk a tenyerünket és így csípünk le egy darabot a tésztából, amiből zsemlét formázunk.

 

Sütőpapíros tepsire helyezzük.

 

Kelesztjük langyos helyen 45 percig.

 

előmelegített sütőben, 180 fokon 45 percig sütjük.

 

Rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.

 

 

 

roll-2531902_960_720_1.jpg

 

Szólj hozzá

glutenmentes zsemle